(non-partid) Mișcarea Neo-Democratică
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» "Egalitate", sigur că DA, dar NU și "egalitarism"!
Scris de Dan Ţeca Sam 7 Apr 2018 - 13:47

» Inscriere in USR?
Scris de Ionut Ciobanu Vin 16 Mar 2018 - 9:50

» Primesc injuraturi !
Scris de Dan Ţeca Sam 3 Mar 2018 - 15:18

» Salut adresat Comunitatii Non-Partidului. Cateva intrebari.
Scris de Valentin Radoi-Riger Joi 23 Noi 2017 - 11:40

» Initiativa Legislativa Cetateneasca
Scris de Dan Ţeca Dum 19 Noi 2017 - 0:35

» Politica Clasica vs. Reinventand Democratia
Scris de Dan Ţeca Sam 18 Noi 2017 - 0:37

» Partidul Oamenilor Liberi
Scris de Dan Ţeca Vin 17 Noi 2017 - 1:30

» Participarea in mai multe initiative politice in paralel?
Scris de Dan Ţeca Dum 12 Noi 2017 - 1:03

» Delegative Democracy. Liquid Democracy
Scris de Valentin Radoi-Riger Vin 10 Noi 2017 - 23:15

Grupuri Facebook
-------
Închis -------- Public
Fake news
"Egalitate", sigur că DA, dar NU și "egalitarism"!

Sam 7 Apr 2018 - 13:47 Scris de Dan Ţeca

În Franţa, dezbaterea zilei are loc în jurul noii reforme a învăţămîntului...

"...destul cu “egalitarismul”. Sigur, deviza Républicii Franceze rămîne “Liberté, égalité, fraternité”. Una este însă egalitatea oamenilor în faţa legii, şi alta este cînd (aşa cum au făcut unii miniştri) renunţi la sistemul de notaţie în şcoală ca nu cumva să se simtă marginalizaţi elevii mai puţin pregătiţi. Una este să încerci să creezi o societate bazată pe egalitatea şanselor, şi alta este abolirea …

Comentarii: 0


Movimento Cinque Stelle Italia

3 participanți

In jos

Movimento Cinque Stelle Italia Empty Movimento Cinque Stelle Italia

Mesaj Scris de Cosmin Cozma Sam 11 Mar 2017 - 23:11

http://www.beppegrillo.it/movimento/regolamento/Voi incerca sa traduc cele 7 pct ale regulamentului miscarii. Traducerea va lasa de dorit si de aceea m-as bucura daca cineva va gasi un termen mai potrivit sau o exprimare mai adecvata acolo unde traducerea mea va lasa de dorit.


1. Sono iscritti al MoVimento 5 Stelle i cittadini italiani di maggiore età che ne abbiano fatto richiesta in rete secondo le procedure di cui al link www.movimento5stelle.it/regolamento/1.html, dei quali sia stato accertato il possesso dei requisiti indicati nel “non statuto”. La procedura di identificazione ed accettazione viene effettuata dal gestore del sito incaricato dal capo politico del MoVimento 5 Stelle, nel rispetto della normativa sulla riservatezza e sulla protezione dei dati personali. La procedura di certificazione dell'iscrizione si conclude con comunicazione da inviare all'indirizzo mail indicato nella domanda, entro sei mesi dall'inoltro della domanda stessa con allegata la relativa documentazione e comporta dalla data indicata nel sito l'abilitazione da parte del sistema informatico a partecipare alle votazioni in rete.

1. Se considera inscrisi in M5S cetatenii italieni de varsta majora care au facut cerere cu ajutorul retelei de internet conform procedurilor din link ul www.movimento5stelle.it/regolamento/1.html si carora le-au fost recunoscute calitatile necesare indicate in " non-statut". Procedura de identificare si de acceptare se efectueaza de catre administratorul site-ului desemnat de seful politic al M5S, in respectul normativei referitoare la protectia datelor personale. Procedura de certificare a inscrierii se incheie cu o comunicare trimisa la adresa de mail indicata in cerere, in 6 luni de la trimiterea respectivei cereri avand atasata relativa documentatie si permite de la data indicata pe site participarea la votul prin reteaua internet.

(urmeaza )


Gli iscritti al MoVimento 5 Stelle hanno diritto:
a) di partecipare nell'ambito del blog www.beppegrillo.it alle discussioni su tematiche ed iniziative di interesse nazionale e locale, contribuendo anche alla determinazione dell'indirizzo politico degli eletti sotto il simbolo del MoVimento 5 Stelle, secondo le procedure previste nei link forum www.movimento5stelle.it/regolamento/2.html e lex www.movimento5stelle.it/regolamento/3.html;
b) di partecipare, esprimendo il proprio voto, alle votazioni in rete indette per le decisioni di indirizzo e di rilevanza politica, fra le quali, in particolare, la scelta dei candidati alle elezioni e la determinazione del programma politico da perseguire;
c) di candidarsi per le elezioni nazionali, europee, regionali e locali secondo le procedure previste nel link www.movimento5stelle.it/regolamento/4.html e sempreché in possesso dei requisiti ivi indicati.
Gli iscritti al MoVimento 5 stelle non possono né rappresentare il MoVimento 5 Stelle, né utilizzare il simbolo per iniziative e manifestazioni non espressamente autorizzate dal capo politico del MoVimento 5 Stelle o, se nominati, da delegati territoriali.
Gli iscritti al MoVimento 5 Stelle hanno l'onere:
a) di mantenere i requisiti di iscrizione indicati nel “non statuto”;
b) di attenersi al presente regolamento;
c) di rispettare le decisioni assunte dall’assemblea degli iscritti con le votazioni in rete, nonché le decisioni assunte dagli altri organi del MoVimento 5 Stelle;
d) di reperire le risorse economiche eventualmente necessarie per le iniziative e manifestazioni regionali e locali autorizzate, nel rispetto degli obblighi di rendicontazione e trasparenza di legge;
e) di astenersi da comportamenti suscettibili di pregiudicare l’immagine o l’azione politica del MoVimento 5 Stelle o di avvantaggiare altri partiti;
f) di attenersi a lealtà e correttezza nei confronti degli altri iscritti e portavoce.

1 bis. Oltre l’assemblea degli iscritti e il capo politico, sono organi del MoVimento 5 stelle, senza alcuna funzione direttiva o rappresentativa:
- Il collegio dei probiviri
- Il comitato di appello
Cosmin Cozma
Cosmin Cozma
membru Grup iniţiativă - suspendat

Posts : 122

Sus In jos

Movimento Cinque Stelle Italia Empty Re: Movimento Cinque Stelle Italia

Mesaj Scris de Claudia Doina Vintilescu Dum 12 Mar 2017 - 0:33

Asa. Ce este asta?
Procedura de identificare si de acceptare se efectueaza de catre administratorul site-ului desemnat de seful politic al M5S
Doar parere personala: cred ca ai gresit "adrisantul".
Claudia Doina Vintilescu
Claudia Doina Vintilescu

Posts : 111

Sus In jos

Movimento Cinque Stelle Italia Empty Re: Movimento Cinque Stelle Italia

Mesaj Scris de Cosmin Cozma Dum 12 Mar 2017 - 9:23

Ma scuzati doamna Claudia si toti ceilalti. Dane, vreau sa fac un topic despre M5S dar care sa nu anunte prin mail cand postez. ci doar dupa ce am tradus tot ce am de tradus. Atunci eventual si o singura data.
 Trebuie vazut exact ce au folositor si pentru noi in statutul si regulamentul lor M5S. Dar nu vreau sa ii deranjez pe membrii forumului cu fiecare postare. Pt ca dureaza pana traduc tot ce vreau sa traduc.
Cosmin Cozma
Cosmin Cozma
membru Grup iniţiativă - suspendat

Posts : 122

Sus In jos

Movimento Cinque Stelle Italia Empty Re: Movimento Cinque Stelle Italia

Mesaj Scris de Dan Ţeca Dum 12 Mar 2017 - 9:45

Cred că demersul lui Cosmin este foarte binevenit, fiindcă ne oferă un termen de comparaţie cu standardele democratice din alte partide care încearcă să aplice un model democratic diferit de cel al partidelor clasice. Iar M5S este, totuşi, dintre cele care se apropie cel mai mult de ţinta pe care ne-am fixat-o noi. În anumite privinţe, trebuie să recunosc chiar că ne poate servi ca model - am să punctez elementele în cauză când va ajunge la ele Cosmin cu traducerea.

În articolul de mai sus, hiba democratică cea mai importantă pe care o observ este în fraza pe care a punctat-o şi d-na Vintilescu "desemnat de seful politic al M5S" ceea ce trimite cu gândul mai degrabă la un partid de lider, nu la unul bazat pe democraţie directă cum se pretinde a fi M5S.
Nici faptul că "procedura de acceptare" este lăsată pe seama unui singur om administratorul site-ului, nu mi se pare o opţiune democratică din partea lor.
Prin comparaţie, strict pe cele 2 elemente menţionate, ştacheta noastră democratică este muuult mai ridicată. La noi toate rolurile vor fi unele alese, nu desemnate (nu suntem încă acolo fiindcă suntem foarte puţini acum, dar va trebui s-o facem imediat ce vom atinge un număr de membri cât de cât suficient). Iar în privinţa acceptării noilor membri, de asemenea, procedura noastră este clar superioară d.p.d.v. democratic, întrucât se face prin votul tuturor membrilor existenţi - ei apreciază dacă solicitantul îndeplineşte condiţiile, nu o persoană ce poate fi subiectivă sau poate face chiar abuzuri (şi care mai este şi numită).

De-asta construcţia noastră este atât de dificilă şi, ca atare, progresează aşa lent, fiindcă nu există modele asemănătoare cu ceea ce ne dorim noi (sau eu, cel puţin, n-am găsit) de unde să putem prelua. Inventăm ceva cu totul nou.
Dan Ţeca
Dan Ţeca
membru Grup iniţiativă

Posts : 783
Location : Bucureşti

Sus In jos

Movimento Cinque Stelle Italia Empty Re: Movimento Cinque Stelle Italia

Mesaj Scris de Cosmin Cozma Dum 12 Mar 2017 - 10:08

Da, nici mie nu mi-a placut chestia cu " administratorul site-ului desemnat de seful politic al M5S " . A fost primul lucru pe care l-am observat ca neplacut . Si cred ca vor mai fi si alte chestii neplacute cu privire la modul de organizare al M5S. Insa M5S este totusi un partid anti sistem care s-a ridicat din nimic, doar prin implicarea inclusiv financiara a 2 oameni: Beppe Grillo e Casaleggio.  Giancarlo Casaleggio a decedat de curand, in 2016. Cu toate acestea M5S nu s-a oprit, ba chiar nu a fost afectat decat emotional. Nu si financiar sau din pct de vedere organizatoric.

  Si acest M5S din Italia in putini ani, pornind de la zero a reusit sa obtina peste 25 % din procente la alegerile parlamentare.
  
  Conteaza mult pentru o organizatie politica si impresia pe care o lasa grupul, dar si unele voci din interiorul grupului! In cazul nostru insa forta de grup si unitatea trebuie sa fie cea care va cuceri alegatorul!
Cosmin Cozma
Cosmin Cozma
membru Grup iniţiativă - suspendat

Posts : 122

Sus In jos

Movimento Cinque Stelle Italia Empty Re: Movimento Cinque Stelle Italia

Mesaj Scris de Claudia Doina Vintilescu Dum 12 Mar 2017 - 13:34

Atept cu interes forma finala a traducerii. Un termen de comparatie in plus este binevenit.
Claudia Doina Vintilescu
Claudia Doina Vintilescu

Posts : 111

Sus In jos

Movimento Cinque Stelle Italia Empty Re: Movimento Cinque Stelle Italia

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum