(non-partid) Mișcarea Neo-Democratică
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» "Egalitate", sigur că DA, dar NU și "egalitarism"!
Scris de Dan Ţeca Sam 7 Apr 2018 - 13:47

» Inscriere in USR?
Scris de Ionut Ciobanu Vin 16 Mar 2018 - 9:50

» Primesc injuraturi !
Scris de Dan Ţeca Sam 3 Mar 2018 - 15:18

» Salut adresat Comunitatii Non-Partidului. Cateva intrebari.
Scris de Valentin Radoi-Riger Joi 23 Noi 2017 - 11:40

» Initiativa Legislativa Cetateneasca
Scris de Dan Ţeca Dum 19 Noi 2017 - 0:35

» Politica Clasica vs. Reinventand Democratia
Scris de Dan Ţeca Sam 18 Noi 2017 - 0:37

» Partidul Oamenilor Liberi
Scris de Dan Ţeca Vin 17 Noi 2017 - 1:30

» Participarea in mai multe initiative politice in paralel?
Scris de Dan Ţeca Dum 12 Noi 2017 - 1:03

» Delegative Democracy. Liquid Democracy
Scris de Valentin Radoi-Riger Vin 10 Noi 2017 - 23:15

Grupuri Facebook
-------
Închis -------- Public
Fake news
"Egalitate", sigur că DA, dar NU și "egalitarism"!

Sam 7 Apr 2018 - 13:47 Scris de Dan Ţeca

În Franţa, dezbaterea zilei are loc în jurul noii reforme a învăţămîntului...

"...destul cu “egalitarismul”. Sigur, deviza Républicii Franceze rămîne “Liberté, égalité, fraternité”. Una este însă egalitatea oamenilor în faţa legii, şi alta este cînd (aşa cum au făcut unii miniştri) renunţi la sistemul de notaţie în şcoală ca nu cumva să se simtă marginalizaţi elevii mai puţin pregătiţi. Una este să încerci să creezi o societate bazată pe egalitatea şanselor, şi alta este abolirea …

Comentarii: 0


Democratia directa e o iluzie?

4 participanți

In jos

Democratia directa e o iluzie? Empty Democratia directa e o iluzie?

Mesaj Scris de Cosmin Cozma Sam 4 Mar 2017 - 13:06


Vorbeam pe fb cu un fost votant al lui Ratiu despre mai multe. Dar cand i am spus ca exista o organizatie care va fi inregistrata ca organizatie politica si in care va sta la loc de cinste democratia directa, mi-a spus ca e democratia directa e o iluzie...  Mi-a mai amintit si de Alianta Civica din primii ani 90 cand s-a despartit in doua , transformandu-se in partid politic condus de catre Manolescu. Iar restul din ea a ramas organizatie apolitica. Sau cum se spune. Ana Blandiana alegand sa ramana in afara partidului nou infiintat si condus de Manolescu.
 Faza e ca la Alianta Civica inainte de a se separa in doua, deci inainte de a se transforma in partid politic o parte din ea, au fost acceptati membrii simpatizanti ai tuturor partidelor politice. Deci inclusiv Fsn... 
  La noi, este important sa nu gaseasca teren propice pentru a intra membrii fosti sau actuali ai unor partide politice... Putem construi si fara ei... ceea ce vrem sa construim! Ba chiar, vom construi mai bine fara ei! Mult mai bine! Chiar daca unii dintre ei sunt de buna-credinta.

Cosmin Cozma Si sa stiti ca acel proiect politic pe baze sanatoase de democratie directa, nu reprezentativa, chiar exista si se va si realiza! cu contributia dvs sau fara ea.
Îmi place · Răspunde · 25 minute

Democratia directa e o iluzie? 10354686_10150004552801856_220367501106153455_n

Marian Vladescu Cosmin Cozma democratie directa e o iluzie! invatati mai intai sa alegeti OAMENI CINSTITI, COMPETENTI SI DEVOTATI!
Îmi place · Răspunde · 24 minute

Democratia directa e o iluzie? 10354686_10150004552801856_220367501106153455_n

Marian Vladescu Cosmin Cozma In Romania toti se cred destepti si o sa iasa o ciorovaiala generale din care nu o sa rezulte nimic! Democratia directa e o iluzie? 1f642Smile
Îmi place · Răspunde · 22 minute

Democratia directa e o iluzie? 16865105_990413184425823_7786598665596299408_n

Cosmin Cozma Macar in cadrul organizatiei politice care se va infiinta va exista democratie directa! Adica nu vor alege cativa pentru toata organizatia! Se va supune la vot aproape tot mai putin chestiunile administrative sau de importanta mica. 
Sa fie numai pace in tara! Pentru ca vor aparea Alternative la aceasta mizerie dezgustatoare numita alianta secreta PSD-PNL-PMP!
Îmi place · Răspunde · 22 minute

Democratia directa e o iluzie? 10354686_10150004552801856_220367501106153455_n

Marian Vladescu Cosmin Cozma eu am experienta, am vazut filmul asta de care spui tu acum 27 de ani, la ALIANTA CIVICA!
Cosmin Cozma
Cosmin Cozma
membru Grup iniţiativă - suspendat

Posts : 122

Sus In jos

Democratia directa e o iluzie? Empty Re: Democratia directa e o iluzie?

Mesaj Scris de Cosmin Cozma Sam 4 Mar 2017 - 16:18

Nu stiu cum e acum stipulat in statut aici, daca e voie sau nu e voie sa vina membrii fosti sau actuali de partid politic. Doar ca eu nu ma prea incred in ei, pentru ca in afara de foarte putine exceptii toti s au inscris in partidele politice din dorinta de a caastiga ceva pentru ei, nu din dorinta de a face ceva bun pentru comunitate si pentru poporul roman. Sigur ca exceptiile in schimb eu personal le-as considera binevenite aici. Dar cum ne dam seama de fiecare ce dorinte are cand se inscrie intr-o organizatie politica?
Cosmin Cozma
Cosmin Cozma
membru Grup iniţiativă - suspendat

Posts : 122

Sus In jos

Democratia directa e o iluzie? Empty Re: Democratia directa e o iluzie?

Mesaj Scris de Dan Ţeca Sam 4 Mar 2017 - 16:46

Cosmin Cozma a scris:Nu stiu cum e acum stipulat in statut aici, daca e voie sau nu e voie sa vina membrii fosti sau actuali de partid politic. 
Nu avem nicio regulă în această privinţă, însă fiecare dintre noi va vota conform propriei evaluări asupra persoanei respective (şi cu siguranţă vom ţine cont şi de apartenenţa anterioară la un alt partid).

Cosmin, poţi vedea toate regulile adoptate până acum aici: https://non-partid.forumgratuit.ro/f5-reguli-si-rezolutii-adoptate (+ cele adoptate la ultima AG, pe care n-am apucat să le transcriu încă)
Alte reguli nu există încă - orice altceva se poate discuta.
Desigur, vorbesc doar de reguli - cu cele 13 principii şi Viziunea, lucrurile sunt clare, cred.
Dan Ţeca
Dan Ţeca
membru Grup iniţiativă

Posts : 783
Location : Bucureşti

Sus In jos

Democratia directa e o iluzie? Empty Re: Democratia directa e o iluzie?

Mesaj Scris de Claudia Doina Vintilescu Dum 5 Mar 2017 - 17:51

Democratia directa nu este o iluzie, dar este greu de introdus la noi.
Daca vorbim despre DDR - partidul care din 2015 de la infiintare spune ca asta vrea... sa o introduca si pe urma sa se autodizolve cum scrie in statut... o sa aveti multe semne de intrebare.
Daca intrati pe democratiedirecta.com o sa vedeti program, tel/tinta, statut s.a.m.d. E frumos, aerisit, gasesti usor... Daca te pui si pe citit observi ca este un partid obisnuit, cu organizare obisnuita, desi din program si statut pare si doreste sa fie altceva.
Ca exemplu va dau un citat din "finantare":

"Art.53: Venituri

(1) Veniturile DDR, constituite din cotizații, contribuții, donații, fonduri de la bugetul statului, alte venituri,conform legilor în vigoare sunt administrate de CAT conform unui regulament.
(2) Operaţiunile de încasări şi plăţi se efectuează prin conturi în lei sau în valută, deschise, potrivit legii, în bănci cu sediul în România.

Art.54: Cotizația
Reprezintă suma fixă plătită periodic de membrii DDR pentru a acoperi cheltuielile de funcționare ale DDR. Ea poate fi încasată lunar/ trimestrial/ semestrial/ anual. Cuantumul ei este stabilit de BPP.

Art.55: Donația
Donațiile pot fi sume în bani, bunuri, servicii făcute de persoane fizice/ juridice, conform legislației."

Nu le fac reclama ca nu am de ce.
O sa gasiti si niste documente vechi... din 2015, unde vi se arata in mod transparent veniturile oficiale prevazute la toate capitolele legale prevazute in lege. Zero de sus pana jos. Ca sa nu fiu nedreapta am sa mai sap si dupa altele. Poate nu le-am vazut din nepricepere/neatentie...

Inca n-am gasit, dar poate nici nu exista sanctiuni pentru neplata cotizatiei, probabil nebazandu-se pe acest venit.
Au si titulatura de membrii simpatizanti pe care eu nu stiu cum s-o abordez pentru ca nu o accept in mintea mea. Acestia ca si in cazul propunerilor de pe aici nu au drept de vot.
Ce nu inteleg de acolo este partea in care un anumit "organ" are drept de VETO si asa si subliniaza dumnealor cu caps. Indiferent de cat de democratic pare ca se alege acel grup si care poate vota VETO in cvorum de 1/3... pare ceva ciudat.
Mie mi-a lasat o impresie nefavorabila citirea continutului. Cumva se compromite ideea de democratie directa, dar nu stiu sa explic de ce...

Sper ca d-nul D.Teca, pe care il rog sa-si faca timp, candva, sa ne dea cateva detalii, pentru ca am inteles ca i-a urmarit intrucatva si il cunoaste pe (F) "Dorin"... omologul... desi este impropriu spus. Multumesc anticipat.
De ce spun asta? Daca spun ceva cuiva care mai are habar face trimitere la democratia directa si la partidul DDR deja existent... in sens de dezamagire... Cand explic diferenta nu pare convins ca exista.
Claudia Doina Vintilescu
Claudia Doina Vintilescu

Posts : 111

Sus In jos

Democratia directa e o iluzie? Empty Re: Democratia directa e o iluzie?

Mesaj Scris de Dan Ţeca Dum 5 Mar 2017 - 21:14

Aşa cum am mai spus, DDR militează pentru Democraţia Directă la nivelul întregii ţări, fără a o aplica în propria ogradă.
Au nişte idei extreme şi chiar aberante, motiv pentru care am refuzat din start invitaţia de a merge alături de ei - după ce am încercat mai întâi să le explic erorile grave de concepţie pe care le fac ei.
Am să dau câteva exemple din principiile pe care le susţinea Dorin Mario, cel care decide acolo cine este un adevărat adept al DD şi cine este un "troll":
1. Reprezentanţii în Parlament ai DDR să voteze pe chestiunile supuse votului, cum vrea Poporul în întregul său, nu cum decid membrii partidului. Ca să afle cum vrea poporul, DDR va face sondaje de opinie la câte 3 case de sondaj şi va face o medie - ignorând complet costurile implicate şi faptul că cifrele furnizate de casele de sondaj nu ar putea fi niciodată verificate la urne (asta însemnând risc foarte mare de sondaje cumpărate/corupte de adversari).
2. Când spunea că parlamentarii DDR să voteze cum vrea poporul nu se referea la faptul ca aceştia să voteze conform voinţei majorităţii reieşite din sondaj, ci, dacă sondajul ar arăta, să zicem, 60% DA şi 40% NU, din cei 10 (spre exemplu) parlamentari ai DDR, 6 ar fi trebuit să voteze DA şi 4 NU.
3. Obiectivul lor politic obţinerea unei majorităţi de 66,7% în Parlament pentru a schimba Constituţia în sensul trecerii la Democraţie directă.
4. Când se atinge obiectivul respectiv, partidul se auto-dizolvă - asta aşa, ca membrii partidului să lucreze cu "tragere de inimă" la propria desfinţare Smile

Şi exemplele ar putea continua, dar deja cred că am cheltuit mai mult timp decât merita cu o astfel de aberaţie (care există totuşi ca partid înregistrat!).

În rest, ce să zic?! Au adunat (fără niciun fel de filtru - colcăie de Antena3 acolo) destui creduli în grupul lor de FB, care, sigur, ar vrea să fie bine ca să nu fie rău, dar nu-şi pun şi problema cum ar putea atinge obiectivul pe care şi l-au propus.


Ultima editare efectuata de catre Dan Ţeca in Lun 6 Mar 2017 - 13:49, editata de 1 ori
Dan Ţeca
Dan Ţeca
membru Grup iniţiativă

Posts : 783
Location : Bucureşti

Sus In jos

Democratia directa e o iluzie? Empty Re: Democratia directa e o iluzie?

Mesaj Scris de Claudia Doina Vintilescu Dum 5 Mar 2017 - 21:32

Multumesc pentru raspuns si timpul acordat. Aveti idee ce inseamna acel drept de VETO al CVS?
Art.22: Dreptul de VETO

(1) Este dreptul de a bloca un vot/ rezultatul unui vot până la rămânerea lui definitivă privind modificări în statut, aliațe cu alte formațiuni politice sau privind reorganizarea juridicăa partidului.

(2) Poate fi exercitat de CVS sau de minim 10% din numărul total de membrii cu drept de vot ai DDR.

(3) Poate fi inițiat de orice membru cu drept de vot al DDR în cursul unui vot contestat, poate continua și după vot fără însă a depăși termenul la care intră definitiv în vigoare hotărârea votului contestat.

(4) Dreptul de Veto se consideră încheiat la îndeplinirea baremului necesar fără a depăși perioada

maximă alocată. În timpul exercitării lui, membrii nu își pot schimba votul pe parcursul votării.

(5) Dreptul de VETO al CVS în numele CVS, poate fi inițiat de orice membru al CVS, la vot participând doar membri CVS și se consideră valid dacă se îndeplinește baremul de 1/ 3 din membrii CVS.In special nu inteleg alineatul 5
Claudia Doina Vintilescu
Claudia Doina Vintilescu

Posts : 111

Sus In jos

Democratia directa e o iluzie? Empty Re: Democratia directa e o iluzie?

Mesaj Scris de Dan Ţeca Lun 6 Mar 2017 - 13:24

Alin 5 vrea, cred, să spună că un membru al Comitetului de veghe al statutului poate iniţia Veto şi dacă 1/3 dintre membrii CVS votează favorabil, votul/rezultatul votului membrilor simpli este blocat.
Dan Ţeca
Dan Ţeca
membru Grup iniţiativă

Posts : 783
Location : Bucureşti

Sus In jos

Democratia directa e o iluzie? Empty Re: Democratia directa e o iluzie?

Mesaj Scris de Ionut Ciobanu Lun 6 Mar 2017 - 13:43

wow, asta da democratie directa. Chiar ca o aberatie.
Cat despre interlocutorul lui Cozmin, cu toata consideratia, dar nu cred ca AC a incercat vreo clipa sa fie un partid sau organizatie unde sa se practice democratia directa.
Ionut Ciobanu
Ionut Ciobanu

Posts : 138

Sus In jos

Democratia directa e o iluzie? Empty Re: Democratia directa e o iluzie?

Mesaj Scris de Cosmin Cozma Mier 8 Mar 2017 - 0:59

DDR trebuie sa ne serveasca de exemplu pentru ASA NU. Daca vom face toate lucrurile , chiar si in cele mai mici amanunte cat mai corect si cat mai transparente si mai clare, mai usor de inteles, sa nu credeti ca oamenii ne vor ignora si nu se vor ivi situatii prin care sa se apropie un numar mare de oameni de Miscarea politica pe care vrem sa o infiintam. Sa nu credeti ca un far construit si care functioneaza poate sta ascuns fara ca nimeni sa nu il vada!
 Asa ca sa dovedim noi ca suntem capabili sa avem democratie directa in interiorul organizatiei noastre. Daca ceilalti nu sunt in stare sa dovedeasca. Exact acest lucru ne va ridica deasupra lor... Sau altfel zis ne va scoate la suprafata de sub apele tulburi aducatoare de confuzie si de lipsa a claritatii.
  Onestitatea noastra si vointa sincera de a face ceva pentru semeni, ceva durabil si de luat in considerare sunt de ajuns pentru a aduce succesul organizatiei noastre! Succes care vrem sa fie spre binecuvantarea, spre satisfactia tuturor romanilor onesti.... Pentru ca oriunde privesti, oriunde intorci capul la emisiunile de talk show uri tv se vorbeste aproape numai pe tema despre cat de incapabile sunt partidele sa faca ceva spre folosul tuturor!
Cosmin Cozma
Cosmin Cozma
membru Grup iniţiativă - suspendat

Posts : 122

Sus In jos

Democratia directa e o iluzie? Empty Re: Democratia directa e o iluzie?

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum