Fake news
Grupuri Facebook
-------
Închis -------- Public
Politica Clasica vs. Reinventand Democratia

Sam 11 Noi 2017 - 12:24 Scris de Valentin Radoi-Riger

O problema care ma framanta:

Mihail Neamtu vorbeste aici https://mihailneamtu.org/2015/11/23/lectia-invatata-cu-noua-republica-un-interviu-pentru-ziare-com/ despre pragmatism in politica si despre nevoia unui partid nou de finantare si finantatori care, in virtuarea banilor pe care ii aduc, nu pot fi pusi pe picior de egalitate cu
"chitibusarul sau carcotasul de rand"

"Trebuie reformat sistemul de finantare a partidelor. O organizatie democratica nu este doar barcuta plutitoare a unor visatori, ci si o adunare de interese …


Comentarii: 16

Începutul instaurării Cleptocraţiei

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Începutul instaurării Cleptocraţiei

Mesaj Scris de Dan Ţeca la data de Mier 1 Feb 2017 - 1:55

Am povestit în primul episod al seriei de articole Anatomia unui eşec – M10 despre cele două teme majore pe care-i sugeram d-nei Macovei să le integreze în campania de la prezidenţiale. Prima era Transparenţa, şi am povestit deja în articolul respectiv ce i-am spus d-nei MM în legătură cu aceasta. A doua însă, i-am înmânat-o în scris, nemaiavând timpul necesar pentru a i-o detalia faţă-n-faţă.
Din păcate, însă, d-na candidată la funcţia de preşedinte al României a ales atunci (dar mai ales ulterior) să le ignore pe ambele, şi a preferat să meargă pe calea bătătorită a politicii dâmboviţene.

Iată (o parte din) ce conţinea foaia de hârtie pe care am lăsat-o în mâna d-nei Macovei la acea primă întâlnire din august 2014:

"Pericolul instaurării Cleptocraţiei
- asta  înseamnă mult mai mult decât corupţie sau hoţie, este practic negarea statului de drept
- aici nu mai este suficientă nici acţiunea DNA, ANI sau o justiţie performantă şi corectă
- parlamentarii cleptocraţi vor face legi care le vor permite să fure fără a fi pedepsiţi,
- vor desfiinţa sau modifica instituţii, vor mima democraţia
- vor schimba sistemul de valori prin legislaţie, aşa încât să creeze o societate în care cei cinstiţi sunt exploataţi, iar hoţii şi corupţii prosperă la adăpostul legilor
- chiar mai rău, vor construi o societate în care mai toată lumea va fi nevoită să încalce legea aşa încât toţi să fie vulnerabili, şi să domnească arbitrariul - să nu mai poată nimeni să-i acuze de corupţie şi ilegalităţi pt. că mai toţi vor fi obligaţi să încalce legea şi părtaşi la corupţie 
(desigur, la un nivel mult mai mic)
- vor face aşa încât cei cinstiţi să fie minoritari şi să nu-i mai poată schimba prin vot - se vor perpetua la putere
- vor pune stăpânire pe stat şi electorat şi vor crea un cerc vicios de dependenţă, din care nu se va mai putea ieşi
- lovitura de stat eşuată din 2012 a avut ca scop tocmai instaurarea Statului cleptocratic, (Marţea Neagră a fost un alt pas în acest sens)..."Ieşirea în stradă nu va putea rezolva toate aceste probleme.
Este nevoie de o acţiune consecventă, printr-o organizaţie politică a cetăţenilor care să acţioneze în Parlament, unde se fac legile.
Un (non)partid în care cetăţenii să decidă direct, în mod nemijlocit, în favoarea cetăţenilor, iar reprezentanţii locali şi parlamentari ai acestei organizaţii să fie obligaţi să acţioneze conform deciziilor luate de membrii/cetăţeni.
Un (non)partid care să se finanţeze exclusiv din cotizaţiile membrilor, cetăţenii oneşti ai acestei ţări, nu din donaţiile marilor finanţatori cu interese nelegitime şi oculte.
Asta construim noi aici!
avatar
Dan Ţeca
membru Grup iniţiativă

Posts : 633
Location : Bucureşti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum