Fake news
Grupuri Facebook
-------
Închis -------- Public
Factosfera - o armă teribilă (voi de unde vă luaţi ştirile?)

Dum 14 Mai 2017 - 11:42 Scris de Dan Ţeca

"Despre aceasta noua metoda de lupta s-a vorbit mai mult in ultima campanie electorala din Statele Unite ale Americii, dar si acum, in Franta.
(...)
Recent, in timpul unei vizite la o fabrica de electrocasnice din Amiens, amenintata cu inchiderea si mutarea in Polonia, Macron s-a vazut refuzat de muncitorii pe care voia sa ii salute. “Oricum o sa refuzati sa ne stringem miinile”, ii spuneau acestia cind se apropia de ei. De unde insa aceasta idee de nepolitete din partea candidatului de centru-dreapta ? Explicatia este simpla – …


Comentarii: 2


Viziunea noastră

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Viziunea noastră

Mesaj Scris de Dan Ţeca la data de Lun 2 Ian 2017 - 12:09

Democraţie reală pentru toţi.
Organizaţia pe care o construim acum va fi mereu una autentic democratică, puterea reală aparţinându-le membrilor simpli cu drept de vot. Ea va fi întotdeauna deschisă tuturor celor care respectă valorile democratice şi aderă la principiile Democraţiei Directe, indiferent de rasă, naționalitate, etnie, religie, categorie socială sau grad de instruire.

Reguli stabile. Obiective conform voinţei oamenilor.
Principiile de organizare şi funcţionare, regulile jocului democratic în organizaţie, vor fi extrem de stabile, în vreme ce obiectivele vor fi flexibile, permanent în acord cu voinţa membrilor. Organizaţia va fi una vie şi foarte dinamică, neînchistată în doctrine sau ideologii. Va fi opusul a ceea ce întâlnim la celelalte partide, încremenite în proiect şi tributare dictonului „scopul scuză mijloacele”.

Fără privilegii. Fără decizii sau oameni de neschimbat.
Toţi membrii cu drept de vot vor avea drepturi egale, indiferent de vechimea în organizaţie sau orice altfel de considerente. Orice decizie adoptată în cadrul organizaţiei, inclusiv cele privitoare la alegerea oamenilor, va putea fi revocată ulterior, cu respectarea aceloraşi norme ce au fost impuse şi pentru adoptarea ei, conform principiului simetriei.

Făcută să dureze.
Principiile fundamentale care asigură caracterul direct al democraţiei interne din organizaţie, caracterul unitar şi indivizibil al organizaţiei şi funcţionarea sa preponderent online, vor fi fixate în Statut, pentru a nu se putea schimba niciodată, decât, eventual, în sensul de a fi puse în acord cu legislaţia în vigoare. Ele vor reprezenta, aşadar, ancora democratică a acestei organizaţii.

(adoptată prin vot de membrii Grupului de iniţiativă, în martie 2016)
avatar
Dan Ţeca
membru Grup iniţiativă

Posts : 593
Location : Bucureşti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum