Fake news
Grupuri Facebook
-------
Închis -------- Public
Factosfera - o armă teribilă (voi de unde vă luaţi ştirile?)

Dum 14 Mai 2017 - 11:42 Scris de Dan Ţeca

"Despre aceasta noua metoda de lupta s-a vorbit mai mult in ultima campanie electorala din Statele Unite ale Americii, dar si acum, in Franta.
(...)
Recent, in timpul unei vizite la o fabrica de electrocasnice din Amiens, amenintata cu inchiderea si mutarea in Polonia, Macron s-a vazut refuzat de muncitorii pe care voia sa ii salute. “Oricum o sa refuzati sa ne stringem miinile”, ii spuneau acestia cind se apropia de ei. De unde insa aceasta idee de nepolitete din partea candidatului de centru-dreapta ? Explicatia este simpla – …


Comentarii: 2


Principii de organizare democratică

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Principii de organizare democratică

Mesaj Scris de Dan Ţeca la data de Lun 2 Ian 2017 - 11:42


 1. La nivel intern, organizaţia noastră se bazează pe Democraţie Pură, exercitată în mod direct, fără intermedierea reprezentanţilor.
 2. Suntem şi vom rămâne o organizaţie unitară ce funcţionează preponderent Online, fără divizări teritoriale.
 3. Vom avea un singur sediu, pentru a păstra cheltuielile la un nivel minimal şi a nu deveni dependenţi de finanţatori.
 4. Şedinţele Adunării Generale se vor desfăşura online, de 9 ori pe an, sau chiar mai des, în cazul în care e nevoie să adoptăm decizii importante urgente.
 5. Nu avem funcţii de conducere, ci doar delegaţi cu roluri de: coordonare, administrative, tehnice şi purtători de mesaj. Aceştia pun în practică deciziile adoptate prin vot de către membri.
 6. Orice delegat poate fi revocat din poziţia (rolul) pentru care a fost ales, înainte de expirarea mandatului. Procedura de vot în vederea revocării se va declanşa la cererea a cel puţin 22% din numărul total de membri.
 7. Orice membru are drept de iniţiativă, iar dacă propunerea sa este susţinută de cel puţin 5% din numărul total de membri, va fi supusă automat la vot. (procentul a fost stabilit prin vot în iulie 2016)
 8. Toate deciziile vor fi adoptate prin votul membrilor, cu excepţia celor operaţionale (fluxuri curente de decizii în activităţile obişnuite ale organizaţiei – le vom defini mai clar) care vor fi lăsate pe seama delegaţilor.
 9. Desemnarea candidaţilor locali sau parlamentari se va face prin alegeri interne primare, cu vot direct (nu prin delegaţi)Orice membru va putea candida în aceste alegeri primare, cu îndeplinirea unor condiţii minimale (pe care urmează să le stabilim).
 10. Reprezentanții noştri locali sau parlamentari vor fi excluşi din organizaţie dacă nu vor acţiona conform deciziilor adoptate în mod democratic în interiorul organizaţiei.
 11. În organizaţia noastră este interzis votul în blocFiecare propunere, proiect, sau persoană vor fi votate în mod individual.
 12. Deciziile importante se adoptă în şedinţele Adunării Generale, cu îndeplinirea cvorumului. Neparticiparea repetată la şedinţele Adunării Generale va fi sancţionată.
 13. Votul nu se poate delega. Prin utilizarea Votului electronic la distanță şi o durată rezonabilă a perioadei de votare, fiecare membru îşi va putea exercita dreptul la vot.


(stabilite prin votul membrilor grupului Reinventând Democraţia, în aprilie 2015)

avatar
Dan Ţeca
membru Grup iniţiativă

Posts : 586
Location : Bucureşti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum