(non-partid) Mișcarea Neo-Democratică
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» "Egalitate", sigur că DA, dar NU și "egalitarism"!
Scris de Dan Ţeca Sam 7 Apr 2018 - 13:47

» Inscriere in USR?
Scris de Ionut Ciobanu Vin 16 Mar 2018 - 9:50

» Primesc injuraturi !
Scris de Dan Ţeca Sam 3 Mar 2018 - 15:18

» Salut adresat Comunitatii Non-Partidului. Cateva intrebari.
Scris de Valentin Radoi-Riger Joi 23 Noi 2017 - 11:40

» Initiativa Legislativa Cetateneasca
Scris de Dan Ţeca Dum 19 Noi 2017 - 0:35

» Politica Clasica vs. Reinventand Democratia
Scris de Dan Ţeca Sam 18 Noi 2017 - 0:37

» Partidul Oamenilor Liberi
Scris de Dan Ţeca Vin 17 Noi 2017 - 1:30

» Participarea in mai multe initiative politice in paralel?
Scris de Dan Ţeca Dum 12 Noi 2017 - 1:03

» Delegative Democracy. Liquid Democracy
Scris de Valentin Radoi-Riger Vin 10 Noi 2017 - 23:15

Grupuri Facebook
-------
Închis -------- Public
Fake news
"Egalitate", sigur că DA, dar NU și "egalitarism"!

Sam 7 Apr 2018 - 13:47 Scris de Dan Ţeca

În Franţa, dezbaterea zilei are loc în jurul noii reforme a învăţămîntului...

"...destul cu “egalitarismul”. Sigur, deviza Républicii Franceze rămîne “Liberté, égalité, fraternité”. Una este însă egalitatea oamenilor în faţa legii, şi alta este cînd (aşa cum au făcut unii miniştri) renunţi la sistemul de notaţie în şcoală ca nu cumva să se simtă marginalizaţi elevii mai puţin pregătiţi. Una este să încerci să creezi o societate bazată pe egalitatea şanselor, şi alta este abolirea …

Comentarii: 0


Este televiziunea aliata democraţiei?

2 participanți

In jos

Este televiziunea aliata democraţiei? Empty Este televiziunea aliata democraţiei?

Mesaj Scris de Dan Ţeca Sam 6 Mai 2017 - 23:04

"Oare nu deformează ea natura democraţiei prin aviditatea cu care crează spectacol din orice, inclusiv dintr-o dezbatere politică “crucială”?
Numeroşi filozofi, eseişti, specialişti, comentatori avizaţi sunt înt-adevăr de părere că televiziunea începe să fie oarecum inamicul democraţiei.
(...)
Sociologul francez Pierre Bourdieu reproşa, printre altele, televiziunii că şi-a creat nişte “invitaţi permanenţi” întrucît ştiu să joace jocul mediatic. Iar jurnaliştii ştiu că avînd astfel de invitaţi nu-şi “ratează” emsiunile (în sens spectacular). Dezbaterea de fond trece deci pe ultimul loc… Pe scurt, putem spune că puterea televiunii a devenit colosală iar cetăţeanul nu are nici o putere asupra ei. De unde şi concluzia multor specialişti că spectacolul continuu întreţinut de televiziune deformează de fapt democraţia, îi îndepărtează pe cetăţeni de adevăratele probleme.
Conceptul de televiziune democratică este o iluzie, spunea Bourdieu, iar capacitatea ei de manipulare a spiritelor este imensă cu consecinţe de care telespectatorii nici nu-şi dau seama. Pierre Bourdieu a murit în 2002, dar probabil că astăzi ar fi fost mai mult decît dezgustat văzînd cum un personaj ca Donald Trump şi-a construit întreaga popularitate pe televiziune şi pe stilul provocator al show-urilor televizate, devenind preşedintele primei puteri mondiale.
(...)
Opinia unui blogger: pentru a evita spălarea pe creier, mai bine ascultaţi radioul…
Televiziunea transformă cele mai serioase întrebări în divertisment, spune el, îi favorizează pe demagogi, se adresează mai degrabă pulsiunilor decît raţiunii, dezinformează prin omisiuni sau prin tratarea hollywoodiană a oricărui subiect.
(...)
Dezbaterile politice importante ar trebui doar radiodifuzate, spune el, pentru ca protagoniştii să fie obligaţi la mai multă coerenţă în materie de idei şi la mai puţin spectacol. Radioul, conchide blogger-ul, oferă un spaţiu de rezistenţă împotriva televiziunii tradiţionale dar şi a acestei forme de neo-televiziune care sunt reţelele sociale."
Dan Ţeca
Dan Ţeca
membru Grup iniţiativă

Posts : 783
Location : Bucureşti

Sus In jos

Este televiziunea aliata democraţiei? Empty Re: Este televiziunea aliata democraţiei?

Mesaj Scris de Doyen Liana Mier 10 Mai 2017 - 11:14

Televiziune in sine nu este periculosà decat în màsura în care este folosità pentru a transmite mesaje subliminale; mesajele subliminale sunt prezente în toate publicitàtile. Si toate programele de publicitate sunt intrerupte de publicitàti.
Concluzia este evidentà.
In Grecia anticàdoar cetàtenii aveau dreptul sà paryicipe la democratie; multimea era tinuà în frâu prin pâine si circ. Equivalentul de azi la pâine este bani/coca-cola/hamburger/sex pentru cà am "evoluat" si nu ne mai multumim cu pâine. Si equivalentul la arena de circ este TV/facebook. De ce sà ne mai deplasàm prin arene o datà sau de douà aori pe an, când o putem face în fiecare zi de-acasà si cu un efect nu numai de distractie dar in acelasi timp si de individualizare; lucru care aranjeazà foarte bine cei care nu prea vor participare activà la "democratia" lor.
Televiziunea pusà in folosul celor care sunt la putere este toxicà si produce indivizi toxici.
Radio e mai putin toxique pentru cà mesajele subliminale sunt mai putin posibile. Dar si radio poate fi pus în serviciul celor care au în mâinnile lor "democratia".
Deformarea sensului cuvântului "democratie" a fost posibil prin mediile de masà "oficiale".
Doyen Liana
Doyen Liana

Posts : 97

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum