Fake news
Grupuri Facebook
-------
Închis -------- Public
Factosfera - o armă teribilă (voi de unde vă luaţi ştirile?)

Dum 14 Mai 2017 - 11:42 Scris de Dan Ţeca

"Despre aceasta noua metoda de lupta s-a vorbit mai mult in ultima campanie electorala din Statele Unite ale Americii, dar si acum, in Franta.
(...)
Recent, in timpul unei vizite la o fabrica de electrocasnice din Amiens, amenintata cu inchiderea si mutarea in Polonia, Macron s-a vazut refuzat de muncitorii pe care voia sa ii salute. “Oricum o sa refuzati sa ne stringem miinile”, ii spuneau acestia cind se apropia de ei. De unde insa aceasta idee de nepolitete din partea candidatului de centru-dreapta ? Explicatia este simpla – …


Comentarii: 2


...laborator al unei noi forme de democraţie?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

...laborator al unei noi forme de democraţie?

Mesaj Scris de Dan Ţeca la data de Mar 2 Mai 2017 - 14:40

"Filozoful şi scriitorul Jean-Pierre Le Goff, care se expimă în le Figaro, vede în actualele frămîntări politice franceze un ecou dintr-o anumită perioadă a Revoluţiei franceze, cînd a început să fie contestată democraţia reprezentativă. Tot mai mult se vorbeşte acum de “democraţia directă” care ar avea valenţe mai mari decît exercitarea funcţiilor pe bază de mandat electiv. Chiar şi lipsa de experienţă politică, spune Jean-Pierre Le Goff, este considerată ca “un gaj de autenticitate şi de reînnoire”.

"În cotidianul le Monde, eseistul Gaspard Koenig afirmă chiar că Emmanuel Macron ar putea reprezenta depăşirea unui dualism pe care tot Franţa l-a inventat. Revoluţionarii francezi din 1789 au creat de fapt termenii “dreapta” şi “stînga”, două concepte care au structurat apoi toată era industrială şi toată istoria democraţiei. Nu este exclus însă, mai spune Gaspard Koenig, ca mişcarea “En marche” să structureze treptat o nouă anatomie politică, pe baza a două noi concepte, "deschidere - închidere”, purtînd marca erei numerice…"


De remarcat, deci, că (non)partidul nostru se află (cel puţin în România) în avangarda acestor schimbări ce încep să se producă la nivel mondial. Smile

Vedeţi articolul integral:
http://www.rfi.ro/special-paris-94736-franta-laborator-al-unei-noi-forme-de-democratie
avatar
Dan Ţeca
membru Grup iniţiativă

Posts : 593
Location : Bucureşti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum